Veilig op vakantie

Veilig op vakantie
Wilt u veilig op vakantie, zonder dat inbrekers de mogelijkheid hebben om bij u in te breken? Dan kunt u een aantal handige maatregelen nemen, waarmee u ervoor zorgt dat het risico op inbraken flink af zal nemen. Zo is het verstandig om af en toe lichten te laten branden, een auto voor de deur te (laten) zetten en uw post op te laten ruimen. Uiteraard kunt u daarnaast kiezen voor een alarmsysteem op afstand, zodat u veilig op vakantie kunt.

Huisbewaking en lichten

U kunt veilig op vakantie door de huisbewaking zo in te richten dat er in de avonduren in ieder geval wat lichten branden. U kunt ervoor kiezen om bepaalde lampen dag en nacht te laten branden, maar het is nog slimmer om gebruik te maken van speciale klokjes die daar beschikbaar voor zijn. Op die manier gaan de lichten op bepaalde tijden aan en gaan ze op de momenten dat u normaal gesproken slaapt ook weer uit. Dit zorgt ervoor dat het lijkt alsof er gewoon iemand thuis is, waardoor er sprake is van huisbewaking. Inbrekers hebben natuurlijk het liefst dat er iemand thuis is om op te letten.

Auto voor de deur

Ter huisbewaking is het bovendien verstandig om altijd een auto voor de deur te laten staan, of anderen te vragen dit te doen wanneer u zelf met uw enige auto op vakantie gaat. Op die manier lijkt het alsof er iemand thuis is. Zeker wanneer de auto af en toe vertrekt en vervolgens weer voor de deur komt te staan kunt u heel veilig op vakantie. Inbrekers zullen uw woning waarschijnlijk een aantal keren in de gaten houden en op die manier wellicht tot de conclusie komen dat er nog wel degelijk iemand thuis is.

Post op laten ruimen

Daarnaast is het verstandig om uw post op te laten ruimen door iemand die bijvoorbeeld ook de planten water komt geven. Op het moment dat inbrekers uw woning in het vizier hebben zullen ze waarschijnlijk een paar keer door de brievenbus (of ruitjes in uw voordeur) kijken, om te zien of de stapel met post verder toeneemt. Wanneer dat na een paar dagen het geval is, weten zij bijna zeker dat u op vakantie bent en er mogelijkheden liggen. U kunt veilig op vakantie wanneer u uw buren of anderen bekenden vraagt om iedere paar dagen even de post op te ruimen, of in ieder geval uit het zicht te leggen.

Alarmsysteem op afstand

Tenslotte kunt u uiterst veilig op vakantie door gebruik te maken van een alarmsysteem op afstand. U kunt kiezen voor een systeem waarbij de recorder is aangesloten op een netwerk. Zo kunt u er met behulp van een internetverbinding vanaf uw vakantieadres ook naar kijken en zorgt u ervoor dat u precies weet wat er op welk moment in uw woning gebeurt. U kunt op die manier zeer veilig op vakantie, aangezien de huisbewaking in uw eigen veilige handen is en inbrekers geen mogelijkheid hebben om ongezien binnen te dringen.