Oppassen huis

Oppassen huis
Huisbewaking is vooral van belang wanneer u zelf niet thuis bent. Op dat moment kan er iemand oppassen op het huis, waardoor dit een lastig te betreden terrein is voor eventuele inbrekers. Zij houden er over het algemeen niet van wanneer er anderen meekijken of wanneer er sprake is van een alarmsysteem. Het oppassen op uw huis is een vorm van sociale controle die inbrekers afschrikt. In combinatie met een alarmsysteem of een (waak)hond is er bovendien op een heel eenvoudige manier gebruik van te maken.

Oppassen door de buren

Het oppassen op uw huis door de buren is iets wat de meeste mensen graag doen. Zodra u op vakantie gaat passen de buren op uw woning en u houdt een oogje in het zeil wanneer uw buren op vakantie gaan. Zo kunnen jullie elkaar uitstekend helpen, aangezien inbrekers minder kans hebben om een woning ongezien binnen te treden. Het oppassen op het huis bestaat daarbij vaak uit het te eten geven van de huisdieren en het uitlaten hiervan, of het verzorgen van de planten die er binnen staan. Het voordeel van het oppassen op het huis is dat inbrekers zien dat er beweging is in het huis, waardoor het een minder interessant doelwit wordt.

Alarmsysteem en oppassen

Het oppassen op het huis gaat uitstekend samen met een alarmsysteem, aangezien dit ervoor zorgt dat bijvoorbeeld de buren eenvoudig gewaarschuwd worden. Er gaat natuurlijk een preventieve werking vanuit, maar het alarmsysteem zorgt er daarnaast voor dat de buren het horen (geluidssignaal) of zien (lichtsignaal) wanneer iemand probeert in te breken. Hierdoor kunnen de hulpdiensten snel worden aangeroepen, of kan men zelf actie ondernemen door te laten zien dat de inbreker gezien of gehoord is. Het oppassen op uw huis is hierdoor relatief eenvoudig, waardoor u de buren er zo min mogelijk mee zal belasten.

Oppassen en (waak)hond

Het oppassen op het huis wordt ook een stuk gemakkelijker wanneer u een (waak)hond heeft. Dat komt door het feit dat uw hond als het ware als een heel goed alarmsysteem werkt. Op het moment dat er iemand aan de deur staat gaat uw hond blaffen. Dit is vergelijkbaar met een geluidssignaal van een alarmsysteem en zorgt er wat dat betreft voor dat uw buren merken dat er iets aan de hand is. Zo kunnen uw buren oppassen op uw huis door uw hond te eten te geven en zorgt de hond voor een alarmering wanneer er wat aan de hand is.

Professionele oppasser

Tenslotte is het mogelijk om het oppassen op uw huis uit handen te geven aan een professionele partij. Het gaat daarbij over het algemeen om het uitlaten van uw huisdieren, iets wat u zelf niet kunt doen wanneer u op vakantie bent. De professionele partij (zie bijvoorbeeld www.huisoppasser.nl) zorgt ervoor dat uw huisdier wordt uitgelaten en voldoende te eten krijgt. Daarnaast zorgt het voor een preventieve werking tegen inbrekers. Men ziet dat er zo nu en dan iemand langskomt, waardoor de kansen om in te breken afnemen en u doet aan een effectieve vorm van huisbewaking.