Bewaking woning huis

Bent u op zoek naar de bewaking van uw woning of huis? Houd er dan rekening mee dan inbrekers vaak niet voor een gat te vangen zijn, waardoor het verstandig is om meerdere maatregelen met elkaar te combineren. Op die manier zorgt u voor een goede bewaking van uw woning of huis en zijn uw eigendommen goed beschermd en hoeft u zelf geen gevaar van buitenaf te verwachten.

Bewaking woning met camera’s

De bewaking van een woning of huis kan allereerst worden opgezet door gebruik te maken van camera’s. Er bestaan op dit gebied veel verschillende systemen. Met name de draadloze systemen zijn erg interessant, aangezien het signaal zo lastig te onderbreken is en u de camera’s op kunt hangen waar u maar wilt. U kunt kiezen voor een infrarood camera die het ook ’s avonds en ’s nachts goed doet, maar er bestaan een aantal andere mogelijkheden. Met een camera zorgt u voor de bewaking van uw woning of huis, aangezien u in een oogopslag kunt zien wat er gebeurt.

Bewaking tijdens een vakantie

Met name de bewaking van uw woning tijdens een vakantie is van belang, aangezien u dan zelf niet aanwezig bent om eventuele gevaren te herkennen en tijdig aan te pakken. Inbrekers maken gebruik van meerdere technieken om te bepalen of u wel of niet thuis bent. Met name tijdens de zomervakantie trekt een groot deel van Nederland er op uit en hebben inbrekers dus meer kans hun slag te slaan. Zorg tijdens die periode voor een goede bewaking van uw woning of huis door gebruik te maken van sociaal toezicht, camerasystemen, een hond of professionele bewaking.

Professionele bewaking

Professionele bewaking bestaat uit een surveillance, die door een daarin gespecialiseerd bedrijf wordt uitgevoerd. Indien u zich aan wenst te melden bij een dergelijk bedrijf is het verstandig om de kosten af te wegen tegen de veiligheid die u er in principe mee ‘koopt’. Het is voor een woning of huis vaak voldoende om camera’s op te hangen of er tijdens de vakanties voor te zorgen dat de buren een oogje in het zeil houden. Indien u toch gebruik wenst te maken van professionele beveiliging van uw woning of huis dient u goed te overleggen hoe vaak men langs zal komen en waar men goed op dient te letten.

Bewaking met een hond

Een van de meest traditionele vormen van bewaking van uw woning of huis is natuurlijk de (waak)hond. Zodra er iemand aan de deur komt zal uw hond beginnen met blaffen, waardoor er sprake is van een uitstekend waarschuwingsmechanisme. Zelfs wanneer u op vakantie bent kan de hond u uitstekend helpen (mits de buren of anderen bekenden uw hond verzorgen), aangezien het blaffen alleen voldoende is om inbrekers af te schrikken. Zij zitten niet te wachten op geluid of licht (dit zorgt voor attentie), dus houd daar rekening mee bij het inrichten van de bewaking van uw woning of huis.