Alarmsysteem

Met een alarmsysteem zorgt u voor een goede huisbewaking, zowel wanneer u er bent als wanneer u er niet bent. Een inbreker houd daar geen rekening mee, waardoor het van belang is dat het alarmsysteem voor uw woning of huis 24 uur per dag is ingeschakeld, in ieder geval wanneer u er niet bent. Ook wanneer u thuis bent kan het in een aantal gevallen verstandig zijn om een alarmsysteem in te schakelen. U kunt daarbij gebruik maken van geluids- of lichtsignalen, maar u kunt er daarnaast voor kiezen om het geheel uit te breiden met camera’s.

Heterdaad door het alarmsysteem

Een alarmsysteem zorgt er in diverse situaties voor dat u de mogelijkheid heeft om inbrekers te betrappen op heterdaad. Dat is handig wanneer u niet thuis bent, maar ook op het moment dat u zelf wel gewoon aanwezig bent. Een inbreker zal z’n kans doorgaans afwachten, waardoor het verstandig is om het alarmsysteem doorlopend aan te laten staan. Op die manier hoeft u er zelf niet steeds rekening mee te houden dat een inbreker de kans heeft om binnen te komen en bijvoorbeeld eigendommen te ontvreemden.

Thuis of niet thuis

Het alarmsysteem werkt zowel wanneer u thuis bent, als wanneer u er zelf niet bent. Als u thuis bent zorgt het alarmsysteem er bijvoorbeeld voor dat u ramen of deuren rustig open kunt laten staan. Wanneer een inbreker binnen probeert te dringen zal er een signaal worden afgegeven en bent u daar dus direct van op de hoogte. Op het moment dat u niet thuis bent zal er een signaal worden afgegeven wanneer iemand uw woning binnen probeert te komen. Het signaal zorgt ervoor dat de inbreker zich uit de voeten zal maken, dat de hulpdiensten worden gealarmeerd of omwonenden actie kunnen ondernemen.

Alarmsignaal en licht

Een alarmsysteem kan er op verschillende manieren voor zorgen dat een inbreker zich uit de voeten zal maken. Het systeem zal over het algemeen een geluid afgeven, zoals we dat ook kennen van de alarmsystemen die we gebruiken om auto’s te beveiligen. Daarnaast is het mogelijk om een systeem te kiezen waarbij er een felle lamp wordt ingeschakeld. Door deze boven bijvoorbeeld de voordeur te plaatsen zal een inbreker volledig in het licht komen te staan. Dit is iets waar ze niet van houden, waardoor het alarmsysteem ervoor zorgt dat inbrekers het risico minder snel zullen nemen, of in ieder geval gemakkelijker opgemerkt kunnen worden.

Alarmsysteem met camera’s

Tenslotte kunt u kiezen voor een alarmsysteem met camera’s een van de meest uitgebreide varianten. U kiest voor een systeem dat niet alleen in de gaten houdt of er iemand binnen probeert te treden, maar dat er daarnaast voor zorgt dat eventuele inbrekers goed in beeld worden gebracht. Door de beelden tevens op te slaan heeft u de mogelijkheid om deze bijvoorbeeld over te dragen aan de politie. Zo zorgt u ervoor dat de pakkans flink toeneemt, door gebruik te maken van een alarmsysteem waar daarnaast een camerasysteem op is aangesloten.